"Humor oet Hoksebarge"

Bij het gezelschap "Humor oet Hoksebarge" in 1989 houdt Karel de eerste conference. Na dit optreden werd Karel in Haaksbergen veelvuldig gevraagd om een feestje op te vrolijken. Ook in de regio bleef zijn aparte wijze van humor niet onopgemerkt.

Tien jaar iedere keer een nieuwe conference

Karel bie de Boereri-jeEen jaar later weer "Humor oet Hoksebarge" en er moest dus een nieuwe conference komen. Tien jaar ging dit zo door. Ook daarna blijft Karel schrijven, o.a. voor Twente en Drente Plat, zodat hij nu kan putten uit een groot scala aan voorstellingen.

In het Hoksebargs oudejaarstheaterprogramma "Wie kapt t'r met" brengt Karel ieder jaar zijn oudejaarsconference.

Sinds 2013 heeft Karel zijn eigen revue "Tukkerpret" Dit samen met Willem vd Wieze en Harrie van 't Rit .

Enkele conferences.....

Biej oons op de boerderije, Bi jn tandarts, Kroamschuddn bie Jan en Frieda, Opa jeurig, Het familiefeest,Kamperen bij de boer en "Och wat bun ik toch meu"
De moderne tijd wordt op de hak genomen,nieuwerwetsigheden,de gehaastheid van tegenwoordig, de kunst, het voetbal en de paardensport worden uitgebreid besproken, kroamschudn bie Jan en Frida,maar ook vertelt Karel graag over de vakanties naar Oostenrijk, Frankrijk en Amerika.

In Iiedere schets worden zobiezo wat actualiteiten op de korrel genomen.

Vele types passeren de revue: broers en zusters, Waaronder de voetballer Freddie, Gerda, die met Garad van de Gruppe is gaan boeren in Amerika. Truus getrouwd met de onbenullige Willem van de Wieze, Frida getrouwd met de dichter Jan van Slag, Anneke en Rinus van 't Rit, de Va en Moo, Grotva, Opa, neef Herbert, Gerben en Gertjan van Freek, die er toch wat aparte normen op na houden.Felix de badmeester, Govert de geschiedenisleraar en Lodewijk, die al 20 jaar voor arts studeert, tante Fientje, die zo mager is, dat ze soms niet weet of ze rugpijn of buikpijn heeft. De dommige Helmut met zijn vrouw Olga, Dieks van Dikn Dirk, oom Evert, die wel heel "heanig an"doet, de simpele Jaan vd Bipse en nog simpeler... Onzeligen Herman. Uitvinder Theo van oom Tinus, Frits, Frank,Freek en Fons. Al met al een kleurrijk koppel volk, waar Karel dan ook kleurrijk over verhaalt.  

 

Go To Top